Grillade nektariner med kardemummayoghurt

Du visar för närvarande Grillade nektariner med kardemummayoghurt

När det är fint väder gillar jag att laga till all mat utomhus på grillen. Just den här desserten gillar jag för att den är så enkel att göra.

Yoghurten förbereds innan middagen och får stå i kylen och dra åt sig smakerna. Nektarinerna grillas i slutet av måltiden så att de är nygrillade när det är dags att äta. Antingen grillas de på galler och penslas med lite smör efteråt. Eller så grillas de på stekbordet med lite smör med från början. Det går förstås lika bra att steka dem i en stekpanna om man vill det. Antingen på spisen eller varför inte på grillen.

Grillade nektariner med kardemummayoghurt

2 nektariner per person

smör

honung eller råsocker

citronbasilika

Grilla nektarinerna med lite smör, ett uns socker eller honung samt hackad citronbasilika till dess att de börjar bli mjuka.

Kardemummayoghurt

2-3 dl grekisk yoghurt

1-2 tsk malen kardemumma

2 tsk honung

1 skvätt pressad citron

Blanda samman yoghurten. Tillsätt mer kardemumma, honung eller citron om det behövs.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar