När det är fint väder gillar jag att laga till all mat utomhus på grillen. Just den här desserten gillar jag för att den är så enkel att göra.
Yoghurten förbereds innan middagen och får stå i kylen och dra åt sig smakerna. Nektarinerna grillas i slutet av måltiden så att de är nygrillade när det är dags att äta. Antingen grillas de på galler och penslas med lite smör efteråt. Eller så grillas de på stekbordet med lite smör med från början. Det går förstås lika bra att steka dem i en stekpanna om man vill det. Antingen på spisen eller varför inte på grillen.
Grillade nektariner med kardemummayoghurt
2 nektariner per person
smör
honung eller råsocker
citronbasilika
Grilla nektarinerna med lite smör, ett uns socker eller honung samt hackad citronbasilika till dess att de börjar bli mjuka.
Kardemummayoghurt
2-3 dl grekisk yoghurt
1-2 tsk malen kardemumma
2 tsk honung
1 skvätt pressad citron
Blanda samman yoghurten. Tillsätt mer kardemumma, honung eller citron om det behövs.