I mitt kylskåp hittade jag en tub med paprikaost. Den inköptes när jag skulle åka till Norge i maj och hämta hem sonen som studerat där i två år. Tuben öppnades aldrig så den låg helt oanvänd i kylskåpet.
På Kavlis hemsida hittade jag recept på en tomat- och paprikasoppa som såg god ut. Med det som bas stoppade jag i lite mer kryddor för att det skulle smaka lite mer. Det blev en riktigt god och krämig soppa.
Så här ser mitt recept ut:
Tomat- och paprikasoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
275 g mjukost med paprikasmak
1 hönsbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1 tsk anchochili
1 krm cayennepeppar
1 knippe persilja
pumpafrön
1. Hacka löken fint och riv vitlöken.
2. Fräs i olivolja på låg värme till dess att löken är mjuk.
3. Häll i tomaterna och smula ner buljongtärningen. Tillsätt kryddorna.
4. Rör ner paprikaosten och häll i grädden. Låt soppan sjuda så att allt blir varmt.
5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och strö dem över soppan vid servering.
6. En klick crème fraiche, brödkrutonger och en god macka smakar toppen till!