Jag fick inspiration till det här receptet när jag läste en Allt om mat på jobbet häromveckan. Frukostpanna med ägg (fast i receptet hette det mozarellastekta ägg) som jag passade på att testa när sonen var hemma för att göra högskoleprovet. Jag stoppade i lite fler ingredienser än i originalreceptet vilket gjorde att det både smakade mer och blev matigare. Hur som helst är detta definitivt något jag kommer att laga igen, utan tvekan. Så gott!
Frukostpanna med ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten torkad chili
2 salladslökar
1 näve spenat
ca 20 småtomater i olika färg
1/2 kruka thaibasilika (eller vanlig)
ca 200 g mozarella
4 ägg
salt, svartpeppar
1. Hacka lök och salladslök. Riv vitlöken fint. Stek mjukt i kokosolja och olivolja. Det ska inte få färg.
2. Dela varje tomat i mindre bitar, hacka spenaten och basilikan grovt. Blanda ner i lökfräset. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Låt småputtra några minuter, riv sedan mozarellan i mindre bitar och fördela den i pannan.
4. Gör fyra gropar och knäck ner äggen. Salta lätt på dem. Låt äggen stelna på låg värme 10-15 minuter. Servera tillsammans med valfritt bröd.