Pankopanerade, marinerade kycklingschnitzlar

Du visar för närvarande Pankopanerade, marinerade kycklingschnitzlar

Hösten är här på riktigt, det känns som om den anlände samtidigt som oktober gjorde sitt intåg i almanackan. Hos oss välkomnade vi årstiden med goda kycklingschnitzlar…..eller välkomnade….nu tog jag i så jag nästan sprack…jag hade gärna haft sommar ett tag till…..schnitzlarna var dock välkomna på tallriken. Mycket goda!

Kycklingschnitzlar

3 kycklingfiléer

Marinad

3 msk japansk soja

1 msk ketjap manis

2 msk kallpressad rapsolja

2 msk honung

1 msk sambal oelek

1 liten lime, pressa ur juicen

 

Panering

2 dl panko

salt, svartpeppar

 

1. Blanda marinaden i en plastpåse, ställ i en skål.

2. Skär kycklingen i tvärsöver så att det blir tunna schnitzlar och stoppa ner i påsen.

3. Förslut påsen. Låt kycklingen marinera 2-4 timmar. Vänd den då och då så att all kyckling marineras.

4. Lägg kycklingen i ett durkslag och låt marinaden rinna av.

5. Blanda panko, salt och svartpeppar i en annan plastpåse och skaka runt schnitzlarna.

6. Stek kycklingen gyllene i rapsolja.

 

Vi åt vår kyckling med krämig potatisgratäng, stekt halloumi, vitlökssås och gurka.

 

Potatisgratäng

ca 900 g potatis

1 vitlöksklyfta

1 mozarellaost

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1/2 msk balsamicocreme

riven ost (valfri smak)

salt, svartpeppar

 

1. Skala och skiva potatisen tunt och lägg i en smord form varvad med mozarellabitar. Salta lätt på varje lager.

2. Blanda grädde, crème fraiche, riven vitlök och balsamicocreme och häll över potatisen. Strö över ett rejält lager riven ost.

3. Grädda i ugnen, 200°, till dess att potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg och är härligt krämig.

 

Vitlökssås

Ca 1 dl creme fraiche, 1 msk majonnäs, 1 riven vitlöksklyfta och pyttelitet pressad citron. Lite flingsalt, sen behövs inte mer.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar