Sonens första skolvecka var till ända och jag misstänkte att han skulle vara rejält hungrig när han kom hem och klev av bussen.
Eftersom vädret var både soligt och varmt passade det toppenbra att grilla. Kyckling, halloumi, nektarinspett, krispiga potatisräfflor, sallad och gurksås.
Kycklingen lade jag i en enkel marinad med lite salt, svartpeppar, teriyakisås och honung någon timme innan jag startade grillen.
Nektarinerna skar jag i munsbitar med ringlad honung och pressad lime över. Kryddade med en aning chiliflakes. Sedan trädde jag upp dem på spett.
Halloumin kryddade jag även den med lime och honung innan den åkte på grillen.
Potatisräfflorna grillades inte, de stektes i ugnen.
Min gurksås, sallad från odlingslådorna och tomater från växthuset smakade bra till.
Gurksås
1 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1/3 gurka
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk pressad citron
1 tsk honung
salt, svartpeppar
Jag rev gurkan grovt, saltade lätt på den och kramade ur vätskan. Därefter rev jag vitlöksklyftan fint och blandade med gurkan och alla övriga ingredienser.