Vi var sugna på taco men inte med köttfärs, därför tog jag upp några laxbitar ur frysen och kryddade dem med salt, svartpeppar och spiskummin för att få tacosmak. Sedan lade jag dem på grillen. En kokt sötpotatis i skivor fick göra laxen sällskap på grillen. (Jag penslade olja på både laxen och potatisen innan de grillades).
Till laxen fick vi quesadillas. Jag gjorde en röra av creme fraiche med smak av paprika och chili blandad med mycket riven ost. Den bredde jag ut mellan tortillabröden (av majs) penslade med olja och grillade en kort stund på båda sidor. Bara precis så att osten smälte och brödet fick fin färg.
Dessutom fanns spenat, sallad, paprika, tomater, majs, salladsärtor och små tacotubs på bordet.
Lite extra smaksatt creme fraiche att klicka ovanpå tog jag också fram när allt skulle serveras.
Resultatet blev en god annorlunda tacomiddag som avnjöts i växthuset.