Squash- och kantarellplättar

Du visar för närvarande Squash- och kantarellplättar

Den här tiden på året finns det ofta mycket färsk squash att få tag i. Antingen har man tur att ha plantor i sin egen trädgård eller så får man fin squash av grannar. Annars finns ju squash att köpa på affären. Jag har flera recept jag brukar använda mig av men tycker att det är roligt att skapa något nytt också. Det här blev någon slags blandning av de båda.

Squash- och kantarellplättar

400 g squash

100 g morot

1/2 gul lök

1 1/2 msk torkade trattkantareller

1/1 – 1 msk färsk timjan

140 g grillost med chili

salt, svartpeppar

2 ägg

1/2 dl mjöl

 

1. Riv squash grovt. Lägg i en stor sil, salta och låt den vattna ur.

2. Riv morot och grillost grovt samt lök fint.

3. Mortla torkade trattkantareller så att det blir ungefär 1 1/2 msk.

4. Krama ur vätskan från squashen och lägg den sen i en skål. Blanda ner morot, lök, grillost och trattkantareller.

5. Knäck ner äggen och blanda ner vetemjölet i smeten.

6. Rör ihop och smaka av med svartpeppar och ev mer salt.

7. Klicka upp plättar/biffar på ett bakplåtspapper.

8. Förgrädda i varmluftsugn, 200°. Cirka 15 minuter totalt. Vänd efter halva tiden.

När det är dags att äta plättarna steks de färdiga i smör. Servera med en god kall örtsås.

Det smakar även fint med krispig bacon, tunna skivor stekt falukorv eller lite extra stekt grillost.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar