Jag fick med mig en låda äppelmos när jag varit hos sonen som han inte kommer att äta upp på grund av allergi. Eftersom jag inte är någon storätare av äppelmos själv funderade jag på vad jag skulle göra. Googlade runt lite på nätet och hittade ett recept jag utgick från. Det hittade jag HÄR.
Jag ändrade bara lite i receptet, bland annat tog jag mindre äppelmos. Jag valde också att göra i muffinsformar istället för i en stor springform. Men vill du göra en stor kaka fungerar det förstås alldeles utmärkt också.
Mitt äppelmos är rött för jag fick äpplen av en farbror på min gata där äpplena är underbart röda. Moset gjorde jag med skal och allt. Resultatet ett underbart fint och gott mos.
Nu har jag ett gäng muffins att bjuda på om det kommer gäster. Perfekt!
Muffins med äppelmos
150 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 – 1 1/2 dl äppelmos
1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan äggen ett i taget.
2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner i smör-, socker- och äggblandningen.
3. Klicka ut drygt hälften av smeten i muffinsformar. Hos mig blev det 16 stycken. Bred ut lite äppelmos i varje form och fördela resten av smeten över.
4. Grädda i 175 graders ugn 25 – 30 minuter. För mig tog det den kortare tiden.
Ät varma, ljumma eller kalla. Gott med en klick grädde eller glass till.