Smulpaj med blåbär

Du visar för närvarande Smulpaj med blåbär

Ur frysen plockades en förpackning blåbär upp för någon vecka sedan. Tyvärr förpassades de raskt in i kylen då jag fick akut ryggskott. Men efter några dagars intensivt tränande lyckades jag bli rak igen och orkade göra lite småsaker utan att behöva lägga mig platt på mage hela tiden. Vad passade bättre då än att göra en enkel smulpaj med blåbär? Nä just det, ingenting (mer än att fortsätta min träning förstås).

Smulpaj med blåbär

ca 500 g blåbär

1 dl råströsocker

1-2 msk potatismjöl

Rör ihop bären med socker och potatismjöl. Smaka av om det behövs mer socker.

Smuldeg

100 g smör

1 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

1 msk strösocker

Blanda snabbt ihop mjöl och socker med smöret så att degen blir lagom smulig.

Lägg bären i botten på en pajform och fördela smuldegen över. Grädda i ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter eller till dess att degen fått fin färg.

Smaska på pajen tillsammans med grädde, vaniljsås eller glass. Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar