Ur frysen plockades en förpackning blåbär upp för någon vecka sedan. Tyvärr förpassades de raskt in i kylen då jag fick akut ryggskott. Men efter några dagars intensivt tränande lyckades jag bli rak igen och orkade göra lite småsaker utan att behöva lägga mig platt på mage hela tiden. Vad passade bättre då än att göra en enkel smulpaj med blåbär? Nä just det, ingenting (mer än att fortsätta min träning förstås).
Smulpaj med blåbär
ca 500 g blåbär
1 dl råströsocker
1-2 msk potatismjöl
Rör ihop bären med socker och potatismjöl. Smaka av om det behövs mer socker.
Smuldeg
100 g smör
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
Blanda snabbt ihop mjöl och socker med smöret så att degen blir lagom smulig.
Lägg bären i botten på en pajform och fördela smuldegen över. Grädda i ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter eller till dess att degen fått fin färg.
Smaska på pajen tillsammans med grädde, vaniljsås eller glass. Smaklig spis!