Middagsmaten satt fint i magen. Vi fick pankopanerad kyckling samt stekta risnudlar.
Till två personer behövs följande:
2 kycklingfileér skurna i bitar och saltade.
Blanda i en plastpåse : 1-2 dl mjöl, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk malen ingefära, 1-2 msk dill, chiliflakes efter smak.
Skaka runt kycklingbitarna i mjölblandningen till dess att de är helt täckta. Därefter vänds bitarna i uppvispat ägg samt sist men inte minst i panko. Panko är ett asiatiskt ströbröd, tyvärr finns det inte att köpa överallt då går det bra att ta vanligt ströbröd ( finns att beställa på internet).
Till det serveras stekta risnudlar med finhackad vitlök, hackad paprika, minimajs i bitar samt 1-2 msk hoisinsås och en ”splash” japansk soja.
Hacka färsk koriander fint och strö över rätten innan servering.
Gärna en sås baserad på creme fraiche till. Idag tog jag bara sweet chili till creme fraichen.