Kanelbullesockerkaka

Du visar för närvarande Kanelbullesockerkaka

Kanelbullens dag, en god vän skulle flytta och jag tänkte att det skulle vara fint att skicka med några kanelbullar i flytten. Men lusten och orken att baka kanelbullar infann sig inte riktigt.  Däremot hittade jag ett recept på Jennys matblogg som fick bli en fullgod ersättare för bullarna. Hennes recept heter Kanelbullemums.

Jag följde inte receptet till punkt och pricka men nästan. Jag uteslöt mjölet i fyllningen, struntade i hasselnötterna för våra allergiker och använde vatten istället för mjölk i glasyren.

Så här blev mitt recept:

Kanelbullesockerkaka

Sockerkakssmet

125 g smör

3 1/2 dl mjölk

1 tsk mald kardemumma

7 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 dl strösocker

2 ägg

Kanelbullefyllning  

125 g mjukt smör

2 msk kanel

1 dl farinsocker

Topping

pärlsocker

glasyr (2 dl florsocker, 2-3 msk vatten)

 

1. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i äggblandningen.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma.

5. Rör ner i smeten.

6. Bred ut i en ugnsform (ca 25×35 cm) klädd med ett bakplåtspapper i botten.

7. Mixa smör, kanel och farinsocker till fyllningen. Klicka ut i smeten och tryck ner en aning. Strö över pärlsocker.

8. Grädda i 175°, cirka 20-30 minuter.

9. Ta ut kakan och låt den svalna något, ringla sedan över glasyren.

10. Dela i lagom stora bitar. Jag gjorde många små.

Njut sen av de goda kakorna till en kopp kaffe eller te.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar