Nu är det ljuvligt ute. Varmt och skönt. Himlen är molnfri och i skuggan under parasollet njuter jag. Den enda nackdelen med värmen är att lusten att laga mat eller göra någonting överhuvudtaget är minimal.
Men som tur är går ju sallad alltid hem i värmen. Det bästa av allt är ju att det bara är att ta av det som finns hemma. En matig sallad kan ju bestå av nästan vad som helst. En sommarsallad helt enkelt. Ta det som finns hemma i kylskåp och skafferi.
Tillsätt kyckling, kött, lax eller räkor för en matigare sallad.
Sommarsallad
3 kokta potatisar
1 salladslök
1 förpackning stora vita bönor
1 liten burk majskorn
1/2 paprika (jag hade orange)
ca 10 cm gurka
1 tomat
2 champinjoner
10-12 salladsärtskidor
10-15 vindruvor
1 bit ost av valfri sort (hade lättlagrad hushållsost)
1 kokt ägg
Dressing
1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1-2 msk flytande honung
1-2 tsk dijonsenap
lite pressad citron
1 dl hackade örter (jag använde koriander och persilja)
salt, svartpeppar
1. Koka potatisarna i lättsaltat vatten.
2. Skölj bönor och låt majsen rinna av.
3. Dela potatis och andra grönsaker i munsbitar.
4. Gör dressingen. Smaka av med mer honung, citron eller senap om det behövs.
5. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med dressingen.
6. Avsluta med ett hackat ägg på toppen av salladen.