I morse tog jag upp en paket färs ur frysen. Paketet låg på bänken och tinade medan jag funderade över vad jag skulle laga till. Till slut bestämde jag mig för att göra en köttfärsröra som passar till paj, gratäng, pasta eller ris. Perfekt att ha som grund. När det sen är dags att bestämma vad som ska serveras till är det bara att tillsätta extra kryddning, grönsaker eller vad helst du känner för.
Köttfärsröra
800 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (stor eller 2 små)
3 msk tomatpuré
2 – 3 tsk srirachasås
rapsolja till stekning
1/2 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar
curry, paprikapulver, cayennepeppar
2 1/2 dl kokosmjölk
1/2 – 1 dl crème fraiche
2 tsk honung
1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.
2. Ta upp löken och stek färsen, även den i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.
3. När färsen är brynt tillsätts den stekta löken, tomatpuré, srirachasås, köttbuljongtärning och kryddor efter egen smak (curry, paprikapulver och cayennepeppar).
4. Häll på kokosmjölken och crème fraiche, låt det koka ihop en stund så att den mesta vätskan kokat in.
5. Smaka av med honung och eventuellt mer kryddor.
Nu har du en färsröra som passar till många rätter.
Smaklig spis!
Pingback: Paj med Katarinas köttfärsröra - Katarinas Spis