Katarinas köttfärsröra

Du visar för närvarande Katarinas köttfärsröra

I morse tog jag upp en paket färs ur frysen. Paketet låg på bänken och tinade medan jag funderade över vad jag skulle laga till. Till slut bestämde jag mig för att göra en köttfärsröra som passar till paj, gratäng, pasta eller ris. Perfekt att ha som grund. När det sen är dags att bestämma vad som ska serveras till är det bara att tillsätta extra kryddning, grönsaker eller vad helst du känner för.

Köttfärsröra

800 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta (stor eller 2 små)

3 msk tomatpuré

2 – 3 tsk srirachasås

rapsolja till stekning

1/2  köttbuljongtärning

salt, svartpeppar

curry, paprikapulver, cayennepeppar

2 1/2 dl kokosmjölk

1/2 – 1 dl crème fraiche

2 tsk honung

1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.

2. Ta upp löken och stek färsen, även den i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.

3. När färsen är brynt tillsätts den stekta löken, tomatpuré, srirachasås, köttbuljongtärning och kryddor efter egen smak (curry, paprikapulver och cayennepeppar).

4. Häll på kokosmjölken och crème fraiche, låt det koka ihop en stund så att den mesta vätskan kokat in.

5. Smaka av med honung och eventuellt mer kryddor.

Nu har du en färsröra som passar till många rätter.

Smaklig spis!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar