Ute är det blåsigt, regnigt och otroligt trist. Men inne är det desto mysigare med alla adventsljusstakar och stjärnor som fått komma fram. Det gör att lusten att förbereda både det ena och andra vaknar.
Rocky Road hör till en av favoriterna på vårt godisbord så det var det första jag satsade på i år. Som vanligt blir det olika varianter och det här året var inget undantag. Jag trodde att jag hade köpt vanliga Dumlekolor men det visade sig vara Dumle Snacks. Det fungerade det också…..här kommer årets recept.
Rocky Road 2016
200 g ljus choklad
200 g mörk choklad 70 %
100 g mörk choklad med flingsalt, 70 %
2 dl skalade pistagenötter
2 dl jordnötter
1 påse Dumlesnacks
några nävar minimarschmallows
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Dela Dumlesnacksen i mindre bitar och blanda sedan alla ingredienser och bred ut på en bakpappersklädd plåt, ca 3 cm tjockt.
3. Strö över några extra minimarschmallows.
4. Ställ kallt och skär i munsbitar när det stelnat.
5. Förvara i kylskåp eller på annan sval plats.
Tar de slut innan jul är det ingen fara…det går fort att göra nya….
Brända mandlar hann jag också med att göra!