Jag planerade för att göra pulled pork någon kväll och tänkte för mig själv att det borde vara gott med inlagd rödlök och gurka till.
Sagt och gjort, jag letade recept på nätet men till slut gjorde jag som vanligt när jag inte riktigt kan bestämma mig för vilket recept jag ska välja…..jag frågade mamma hur hon skulle ha gjort!
Jag började att koka upp en lag som fick svalna, den räckte både till gurkan och rödlöken.
1-2-3-lag
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
Låt lagen koka upp och svalna
Inlagd rödlök
1. Ta hälften av den avsvalnade lagen och blanda ner knappt 1 tsk salt.
2. Skiva rödlök fint, jag hade 1 stor och 1 liten lök i kylen så det använde jag.
3. Lägg löken i en rengjord glasburk och häll över lagen.
4. Låt stå minst ett dygn.
Det blev verkligen supergott, väl värt att testa!
Snabbinlagd gurka
1. Skiva gurka tunt (med osthyvel).
2. Hacka persilja, ca 3-4 msk
3. Varva gurka och persilja i en rengjord glasburk.
4. Häll på den andra halvan av lagen och låt stå ett dygn.