Ni har hört det förut och ni kommer att få höra det igen. Jag fullkomligt älskar att stoppa ner kött och en massa goda ingredienser i min stekgryta och låta grytan bo i ugnen så många timmar som behövs för att köttet ska bli mört och gott. Beroende på hur länge det får steka går den köttbit som åker i antingen att skiva upp eller så blir det pulled och då passar det perfekt att äta i pitabröd, mellan hamburgerbröd eller precis hur man vill faktiskt. Det här köttet lagade jag till vid ett tillfälle när jag som vanligt inte riktigt visste vad jag skulle göra med köttet som låg på diskbänken och tinade. Jag tyckte att det var dags att testa lite nya kryddningar och jag lovar, resultatet blev fullkomligt magiskt. Så himla gott!
Bogstek med gochujang
700 g bogstek (eller annat kött)
33 cl ljus öl
1 burk hela tomater
2 köttbuljongtärningar
ca 1 dl torkad svamp
3-4 msk tomatpuré
2 msk gochujang
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
några kvistar timjan
Putsa köttet och blanda med alla ingredienser i en stekgryta. Stoppa in i ugnen på 175° till dess att köttet är som man vill ha det. Vid det här tillfället var nog mitt kött i ugnen cirka 3 timmar, men så ville jag ha det riktigt mört så att det föll sönder. Ta ut och vänd köttet ett par gånger under tillagningstiden så att allt det goda i grytan kommer åt ordentligt.
Vid ett tillfälle åt jag köttet med massor av grönsaker, vitlökssås i ett pitabröd tillsammans med potatisklyftor. Jag åt också av det med gratäng, som det var med sallad och på flera olika sätt.
Pingback: Bogstek med gochujang – Nyttig mat ska vara god
Hej! Så fantastiskt roligt att du provade mitt recept. Jag gillar också gochujang, mycket. Ger så mycket god smak! Ha en fin julhelg! Katarina