Pannacotta är en av våra absoluta favoritefterrätter. Jag har ett recept som jag ofta gör men idag var jag sugen på att testa något nytt så det fick bli en med kokosmjölk som bas. Serverad med hackad blodapelsin, supergott!
Kokospannacotta med kanel och lime
3 – 4 gelatinblad (4 för en fastare pannacotta)
1 burk kokosmjölk, 400 g
3/4 dl grädde
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 lime
1. Lägg gelatinbladen i vatten fem minuter.
2. Värm kokosmjölk, grädde, socker, vaniljsocker och kanel så att det nästan når kokpunkten. (Tycker man att det blir för sött kan man minska mängden socker.)
3. Ta från värmen. Tillsätt rivet limezest från 1/2 lime och ca 1 tsk pressad limejuice.
4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem. Låt svalna något. Häll sedan upp i portionsglas och ställ svalt till dess att de stelnat. Gärna över natten.
5. Hacka blodapelsin eller någon annan valfri frukt och lägg på toppen innan servering. Mums!