Under våren lagade jag till en köttfärsröra som passade att använda till många olika maträtter. Den kallade jag Katarinas köttfärsröra.
Det receptet blev inspirationen till den här röran. Upptäckte i efterhand att det inte är jättemycket som blev likadant. Men båda recepten är goda så du kan testa båda så får du se vilket recept du föredrar.
Första gången jag åt av just den här köttfärsröran så gjorde jag det tillsammans med ris, grönsaker (tomater, paprika, salladslök) och hackade pistagenötter. Nästa omgång hamnade i en paj jag gjorde till en god vän som flyttade. Det receptet kommer om ett tag på hemsidan.
Köttfärsröra
800 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (stor eller 2 små)
1 burk tomatsås (som följer med i pizzaförpackningen)
1 burk vatten
2 1/2 dl kokosmjölk
1 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar
paprikapulver, cayennepeppar
grillad inlagd paprika, två stora bitar
1/2 – 1 dl crème fraiche
rapsolja till stekning
1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.
2. Ta upp löken och stek färsen, även den i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.
3. När färsen är brynt tillsätts den stekta löken, tomatsås, vatten, köttbuljongtärning och kryddor efter egen smak (paprikapulver och cayennepeppar).
4. Häll på kokosmjölken, crème fraiche samt hackad inlagd paprika. Låt det koka ihop en stund så att den mesta vätskan kokat in.
5. Smaka av med mer kryddor.
Nu har du en färsröra som passar till många rätter.