Köttfärsröra med kokosmjölk

Du visar för närvarande Köttfärsröra med kokosmjölk

Under våren lagade jag till en köttfärsröra som passade att använda till många olika maträtter. Den kallade jag Katarinas köttfärsröra. 

Det receptet blev inspirationen till den här röran. Upptäckte i efterhand att det inte är jättemycket som blev likadant. Men båda recepten är goda så du kan testa båda så får du se vilket recept du föredrar.

Första gången jag åt av just den här köttfärsröran så gjorde jag det tillsammans med ris, grönsaker (tomater, paprika, salladslök) och hackade pistagenötter. Nästa omgång hamnade i en paj jag gjorde till en god vän som flyttade. Det receptet kommer om ett tag på hemsidan.

Köttfärsröra

800 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta (stor eller 2 små)

1 burk tomatsås (som följer med i pizzaförpackningen)

1 burk vatten

2 1/2 dl kokosmjölk

1 köttbuljongtärning

salt, svartpeppar

paprikapulver, cayennepeppar

grillad inlagd paprika, två stora bitar

1/2 – 1 dl crème fraiche

rapsolja till stekning

 

1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i rapsolja.

2. Ta upp löken och stek färsen, även den i rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar.

3. När färsen är brynt tillsätts den stekta löken, tomatsås, vatten, köttbuljongtärning och kryddor efter egen smak (paprikapulver och cayennepeppar).

4. Häll på kokosmjölken, crème fraiche samt hackad inlagd paprika. Låt det koka ihop en stund så att den mesta vätskan kokat in.

5. Smaka av med mer kryddor.

Nu har du en färsröra som passar till många rätter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar