Idag blev jag plötsligt sugen på en god kräft- och morotssoppa. Som av en händelse hade jag köpt mjukost som passar till när jag handlade förra veckan. Det här receptet fungerar förstås lika bra att göra med räkost och räkor. Att riva i en vitlöksklyfta tillför extra smak, fast just vid den här tillagningen valde jag att låta bli vitlöken. Vill du ha fler grönsaker än bara morötter funkar det med. Till exempel broccoli, squash, purjolök eller potatis.
Kräft- och morotssoppa
2 stora morötter
2-3 msk smör
4 tsk vetemjöl
1/4 fiskbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl crème fraiche
275 g kräftost (1 tub)
1/2 dl hackad dill
salt, svartpeppar
cayennepeppar
kräftstjärtar
1. Riv moroten grovt. Fräs i smör. Smula ner buljongtärningen, rör ner mjölet och tillsätt vattnet.
2. Låt koka en kort stund Blanda sedan ner crème fraiche och kräftost.
3. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
4. Blanda ner hackad dill precis innan servering.
5. Lägg kräftstjärtar i soppskålen och häll på den heta soppan.
Njut av en god soppa. Smaklig spis.
Det här ska jag testa!😊