Dinkelfrallor med ost

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Bröddoften sprider sig i huset. Goda kumminsmakande ostfranskor.

Doften av nybakat bröd....

50 g jäst

5 dl vatten

2 msk honung

1/2 dl olja

1 tsk salt

2 tsk stött kummin

2 1/2 dl rågsikt

11-12 dl dinkelmjöl

ostskivor

1. Blanda jäst och vatten

2. Häll i honung, olja, salt och kummin

3. Blanda i mjölet och låt degen knådas i hushållsassistent 5-10 min

4. Jäs degen 30 – 40 minuter

Här jäser det

5. Ta ut degen på bakbordet, arbeta in mer mjöl om degen är lös.

6. Gör bullar och lägg en ostskiva på varje bulle

7. Låt jäsa en andra gång,  30 minuter och grädda sen ca 15 minuter i 225º.

Njut varma med smör och en ostskiva mellan! Här kom det in två frusna pojkar som varit nere i ån och badat i regnet. Med varm oboy till mackorna såg de lyckliga ut där de satt och åt!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar