Sillmiddag med hästmacka

Ensam hemma ikväll i regnet. Sonen är hos en kompis och jag funderade länge på vad jag skulle göra för middag till bara mig själv. Det löste sig ganska smärtfritt då jag blev bortbjuden.  Det serverades matjesill, fransk löksill, färskpotatis samt gräddfil med gräslök. Med en hästmacka ( rågrut) till….Namnet uppfann mina elever i Östersund för de sa att det låter som att en häst galopperar när man brer smör på dem riktigt fort.  Prova får ni se:-)

Silltallrik

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar